Mistä Startup-yrityksen kannattaa lähteä liikkeelle?

Startup-yrityksellä viitataan nuoreen yritykseen, joka on luonteeltaan kasvuhakuinen. Tällaisten yritysten suosio on viime aikoina noussut huimasti ja luultavasti moni uudesta yrityksestä haaveileva haluaisi kuulla, mistä nuoren startup-yrityksen kannattaa lähteä liikkeelle. Tämä artikkeli vastaa tähän päivän polttavaan kysymykseen.

Yritysneuvonnasta yrittäjyyden alkutaipaleelle

Kun on kyse uudesta tai aloittelevasta yrityksestä, on tärkeää hankkia mahdollisimman paljon tietoa ja taitoa ennen yrityksen perustamista. Eräs taho, joka jakaa tällaista neuvontaa, on yritysneuvoja, jonka juttusille kannattaa ehdottomasti hakeutua, jos oman yrityksen perustaminen on haaveissa.

Yritysneuvojalla on silmää katsoa yritysideaasi asiantuntijan näkökulmasta käsin. Hän osaa arvioida esimerkiksi sitä, millaisia mahdollisuuksia ja uhkia suunnitelmaasi liittyy ja millaisia heikkouksia ja vahvuuksia ideassasi ja sinussa yrittäjänä on. Tässä yhteydessä käytetään usein SWOT-analyysin yksinkertaista nelikenttää, johon kannattaa tutustua ennen yritysneuvojan juttusille menoa, ellei SWOT ole vielä sinulle tuttu työkalu.

Koulutusta yrittäjyyteen

Tarjolla on myös monenlaista yrittäjyyteen ja yrittäjänä menestymiseen tähtäävää koulutusta. Kannattaa hyödyntää alan koulutustarjonta ja hankkia mahdollisimman paljon yrittäjää hyödyttävää tietoa, johon on helppo nojata siinä vaiheessa, kun oma yritys ottaa ensimmäisiä askeleitaan ja pyrkii kohti menestystä. Yrittäjäksi aikovan on hyvä olla oman alansa todellinen osaaja, minkä lisäksi hänen on hyvä tuntea yritysmaailman tärkeimmät lait ja asetukset. Esimerkiksi verotuskäytäntöjen tunteminen voi auttaa nostamaan oman yrityksen menestykseen ja välttämään verotukseen liittyviä ikäviä sudenkuoppia.

Startup-yrityksen rahoitus

Startup-yrityksen rahoitus etenkin toiminnan alkuvaiheessa voi aiheuttaa aloittevalle yrittäjälle harmaita hiuksia ja unettomia öitä. Yritysneuvoja osaa yleensä auttaa myös tässä haasteessa. Jossakin vaiheessa yrityslaina voi tulla ajankohtaiseksi. Esimerkiksi https://qred.com/fi/ tarjoaa yrityslainoja, joiden hakeminen on mahdollisimman yksinkertaista. Palvelun käyttöön ei liity aloitusmaksua eikä piilokuluja. Palveluun ei myöskään liity sitoutumispakkoa, joten sivustoon kannattaa tutustua.

Lainan hakeminen on nopeaa, sillä hakemuksen täyttämiseen ei mene juuri minuuttia kauemmin. Tämän lisäksi lainanhakupalvelun käyttäminen on ilmaista eikä hakeminen sido hakijaa mihinkään. Palvelu lupaa, että lainatarjoukset lähetetään asiakkaan sähköpostiin ja puhelimeen jo tunnin sisällä siitä, kun palvelu on vastaanottanut lainahakemuksen. Jos hyväksyt saamasi lainatarjouksen, rahat maksetaan yritystilillesi jo saman päivän aikana.

Lainan hakeminen on helppoa sivustolta löytyvän työkalun avulla. Ensimmäiseksi sinun tulee syöttää työkaluun toivomasi lainasumma. Valitse tämän jälkeen toivomasi laina-aika, joka voi olla 6–18 kk. Jos valitset lainasummaksesi vaikkapa 10 000 euroa ja laina-ajaksi 12 kk, antaa työkalu kuukausikuluarvioksi 166 euroa ja kuukausilyhennyksen suuruudeksi 833 €. Näillä tiedoilla lainan kokonaiskustannukset olisivat 11 992 euroa.

Qredin yhteistyötahot ovat vaikuttavia, sillä yrityksen kanssa yhteistyössä toimivia tahoja ovat muun muassa Suomen Yrittäjät, GeoTrust, Visma Sign ja Bisnode. Tästä palvelusta voivat hakea lainaa kaikki kotimaiset avoimet yhtiöt, kommandiittiyhtiöt, toiminimet ja osakeyhtiöt. Myös startupit voivat hakea, sillä yrityksen ikä ei ole ratkaiseva kriteeri lainan saamiselle. Myöskään yrityksen pieni koko ei estä lainan saamista. On kuitenkin tärkeää, että yritystoimintasi pohja on järkevä ja että olet valmis laittamaan itsesi likoon yrityksesi puolesta. Qredin kokeneet konkarit osaavat seuloa jyvät akanoista, joten varmista, että olet jyvien joukossa!