Tessin on innovatiivinen kumppani startup-yrityksille

Tällä hetkellä erilaisia startup-yrityksiä nousee kiivasta tahtia, ja osasta tulee ajan kanssa pitkäikäisiä ja hyvinkin menestyneitä. On hienoa, että maastamme löytyy intoa yrittää, sekä innovatiivisuutta pistää pystyyn aivan uudenlaisia yritysideoita.

Pohdimme tässä artikkelissa ensin lyhyesti siitä, mitä startup-yritysten rintamalla tällä hetkellä tapahtuu, ja esittelemme sitten Tessin-nimisen rahoittajan, joka on mielenkiintoinen ja innovatiivinen kumppani monille startup-yrityksille. Jos siis startup-yrittäminen kiinnostaa, kannattaa lukea eteenpäin!

Mitä Suomen startup-rintamalle kuuluu tällä hetkellä?

Startup-yritykset ja -yrittäjyys kiinnostavat tällä hetkellä suomalaisia. Kyseinen maailma on nostettu esiin myös IL-TV:ssa, jonka Elinvoimaiset-sarjassa esitellään startup-yrittäjyyden maailmaa, josta ei yrittämistä ja työntekoa puutu. Sarjan startup-yrittäjyyttä esittelevässä jaksossa katsojat pääsevät tutustumaan kahden erilaisen yrittäjänaisen arkeen, ja jakso onkin oivallinen kurkistus tähän kiehtovaan maailmaan, jossa työn merkitys korostuu.

Kasvuhakuisuus korostuu startup-yrittäjyydessä, minkä lisäksi startup-yrityksistä puhuttaessa viitataan yleensä nuoreen yritykseen, joka voi olla esimerkiksi kehittämässä ihka ensimmäistä omaa tuotettaan. Tavallisesti tällainen yritys ei vielä tuota voittoa ja on enintään pari vuotta vanha.

Startup-yritysten toiminnan alkuaikaa kutsutaan kuolemanlaakso-vaiheeksi. Tässä vaiheessa yritys tarvitsee rahaa esimerkiksi markkinointiin sekä tuotteiden tai palveluiden luomiseen, mutta se ei vielä juurikaan tuota rahaa. Tavoitteena on niin sanotun break even -pisteen saavuttaminen, mikä tarkoittaa sitä, että tässä pisteessä yrityksen tulot kattavat sen pääoman, jonka startup-yritys kulutti toimintansa alkuvaiheessa.

Esimerkiksi maailman mainettakin niittänyt Rovio Entertainment aloitti toimintansa suomalaisena startup-yrityksenä. Se onkin oivallinen esimerkki siitä, mihin korkeatasoinen osaaminen ja periksiantamattomuus voi johtaa. Suomen kaltainen pieni ja syrjäinenkin maa voi tarjota lopulta oivalliset puitteet monenlaiselle yrittäjyydelle.

Aloittava yritys tarvitsee rahoitusta

Usein yrittäjä aloittaa toimintansa omilla varoillaan. Osa ottaa lainaa tai hankkii rahoituksen riskisijoittajilta. Takuiden puuttuminen saattaa kuitenkin estää lainanoton, sillä startup-yrityksen tilat on usein vuokrattu, eikä yrityksellä yleensä ole omia toimitiloja vakuudeksi. Tällä hetkellä maailmalla käytetään runsaasti osakepohjaista joukkorahoitusta, mikä voi olla Suomessakin hyvä vaihtoehto.

Vuosittain maassamme nousee 4 000 – 5 000 kasvu- eli startup-yritystä, ja niihin kohdistuu maassamme kovia odotuksia. Esimerkiksi Aalto-yliopisto on yrityshautomossaan luotsannut tällaisia yrityksiä kohti menestystä. Yrittäjyys vaatii paljon, mutta parhaimmillaan se myös antaa valtavan paljon.

Yrittäjyys antaa yrittäjälleen tilaisuuden toteuttaa itseään ja ottaa itsestään mittaa. Se tarjoaa mahdollisuuden tietynlaiseen vapauteen, mutta edellyttää myös runsaasti vastuunottoa ja -kantamista. Toisille yrittäjyys sopii aivan erityisen hyvin ja on luonnollinen valinta, kun taas toiset kokevat mielekkäämpänä toimia toisen alaisuudessa palkkatyössä. Ennen yrittäjäksi heittäytymistä onkin hyvä pohtia, löytyykö itseltä riittävästi yrittäjäominaisuuksia, uskoa omiin kykyihin, periksiantamattomuutta, joustavuutta sekä riittävän hyvä yritysidea.

Mikä on Tessin ja miten se voi auttaa startup-yrittäjää?

Rahoitusratkaisuja tarjoava https://tessin.com/fi/, on verkkopalvelu, joka tarjoaa joustavasti ja nopeasti digitaalista rahoitusta. Tämän palvelun avulla on mahdollista räätälöidä yrityksen tarpeita vastaava rahoitusratkaisu. Tarjolla on seniorilainaa ja juniorilainaa, minkä lisäksi yrittäjän on mahdollista yhdistellä omaa pääomaansa haluamaansa tuottoon, juoksuaikaan sekä turvallisuusrakenteeseen.

Tämän Tessin rahoitusratkaisun sijoittajat eivät kuulu finanssisäännösten alaisuuteen, minkä vuoksi Tessin tarjoaman rajoituksen kautta on mahdollista saada pankin tarjoamaa lainaa korkeampi luototusaste, mikä puolestaan voi auttaa saamaan omalle pääomalle parempaa tuottoa.