Perustamassa omaa yritystä – kilpailuta lainat

Oletko sinäkin miettinyt oman yrityksen perustamista? Onko yrittäjyys sinulla veressä? Oman yrityksen perustaminen on helpompaa kuin voisi kuvitella. Sinun ei tarvitse heti perustaa osakeyhtiötä, vaan monet tulevat toimeen toiminimellä.
Toiminimen perustaminen on yleisesti ottaen edullisempaa ja lisäksi sen kirjanpito on yksinkertainen, joten kirjanpitoa varten ei välttämättä tarvitse palkata ammattilaista. Jos sinun tarvitsee esimerkiksi hankkia vuokratila tai tuotteita omaa yritystäsi varten, käänny luotonantajien puoleen. Sinulla ei tarvitse olla suurta määrää rahaa, sillä voit hakea lainaa netistä. Kilpailuta lainat jo ennen yrityksen perustamista ja voit olla varma siitä, että yrityksen toiminta ei jää rahasta kiinni. Sinun ei myöskään tarvitse poistua kotoa pankkeihin. Sen sijaan kilpailuta lainat netissä ja säästä aikaa.

Varaudu yritystoiminnan ensimmäisiin kuukausiin

Yritystoiminnan ensimmäiset kuukaudet voivat olla haastavia. Yritykselle ei välttämättä tule ollenkaan tuloja tai tulot saattavat mennä kulujen kattamiseen. Sinun on hyvä pitää pientä rahasummaa pankkitilillä, kunnes voit alkaa nostaa itsellesi palkkaa. Se tapahtuu sitten, kun yritystoiminta alkaa tuottaa ja tuloja on enemmän kuin menoja.